Mini Escapada per Euskadi

Teniu en ment fer una petita escapada per Euskadi? Aquí us deixo una proposta per visitar-ne un petit tros.

Donostia com a campament base. Tres nits (quatre dies) a Sant Sebastià, una pel dia d’arribada, una altra per fer alguna excursió i finalment una altra per conèixer la ciutat.

Ja us aviso que Donostia no és precisament una ciutat econòmica, és coneguda per tenir un dels preus d’habitatges més cars de tot l’estat. De totes maneres, m’haureu de disculpar, però no acostumo a aconsellar opcions gaire econòmiques per allotjar-se. Personalment em vaig allotjar a l’hotel TRYP ORLY, un 4* del grup Melià, del qual només us recomano les habitacions renovades i amb vistes al mar (a la Concha), si podeu optar per una de les seves suites, encara millor, ja que les vistes són espectaculars (especialment l’habitació 505), i la ubicació és gairebé perfecta. Si encara disposeu de més pressupost, teniu l’hotel Villa Favorita a primera línia de platja. Un hotel boutique de 5* encantador. Altres opcions són el Hotel de Inglaterra (4*), o el famós María Cristina (5*). Per descomptat hi ha moltes altres possibilitats com l’Abba, o el Zenit, etc.

Vistes des del balcó de l’habitació 505 de l’hotel TRYP ORLY

Dia d’arribada

Si ja arribeu cap a la tarda, aprofiteu per fer una primera volta per la ciutat, i sopar algun pintxo acompanyat del tradicional Txakolí. A tota la part del barri antic trobareu incomptables locals on degustar el millor de la gastronomia de la zona.

De pintxos

Us faig tres recomanacions de locals:

  • Bar Sport: Aneu-hi ni que sigui només per gaudir del seu pintxo de foie fresc de les Landes
Pintxo amb foie de les Landes

Dia d’excursió (1)

Us proposo una ruta en cotxe de 126 quilómetres que us farà circular per preciosos paratges, tant de la costa, com del verd interior. Només us poso unes idees com a referència, allà on us vulgeu aturar, ho deixo als vostres impulsos. Inclou les carreteres N-634, GI-638,BI-633 i BI-2235

  • Zarautz: Una vegada atravessat el poble trobareu un aparcament (de pagament) on estacionar. Just aquí comença un camí que s’allarga fins a Getaria vorejant l’oceà. No cal que el feu sencer…ambé podeu caminar una estona pel passeig marítim.
  • Getaria: No m’hi vaig aturar, però sí gaudir de trajecte des de Zarautz (la carretera discorre al costat del mar fins a Zumaia, amb diversos llocs on aturar-se per fer fotos)
  • Mutriku: La zona del port és força pintoresca. Si us animeu a passejar fins el dic més exterior, podreu «trepitjar» la seva curiosa central undimutriu, que aprofita la força de les onades per generar electricitat.
  • Ondarroa: Pot ser un magnífic lloc on aturar-se a dinar, fer una passejada i gaudir d’aquest poblet.
  • San Juan de Gaztelugatxe: Visita icònica d’Esukadi. Atenció per que depenent de l’època de l’anys i l’hora, cal reservar un ticket per accedir-hi. Aviso que el camí d’accès té una forta pendent.
San Juan de Gaztelugatxe

Amb tot això ja us asseguro que haureu consumit el vostre dia. Podeu aprofitar per sopar a Bilbao, que ja estareu a tocar, o tornar a Donostia.

Dia a Donostia (2)

Us suggereixo que dediqueu un dia sencer a visitar Donostia amb una certa calma. No cal que matineu.

Podeu començar practicant una rutina dels seus habitants: passejar per la Concha. Aneu caminant tranquilament fins el final del marge esquerre on trobareu «El Peine de los Vientos», l’obra de Chillida. Asseieu-vos, descanseu, i gaudiu del moment.

El Peine de los Vientos

Seguidament, si no és dimecres (que tanca per descans del personal), agafeu el funicular del Monte Igueldo per gaudir d’unes vistes privilegiades de la ciutat. Podeu baixar caminant.

Una vegada novament a la platja, queda passejar fins a l’altre extrem, on està situat l’Aquari.

Després ja us podreu endinsar pel casc antic, creuar el riu fins el Kursaal i, després d’una migdiada, dedicar la tarda a les compres, perquè sí, Donostia és una excel·lent ciutat on gaudir del shopping. I us faré dos suggeriments: Koloreka, on podreu comprar unes precioses làmines ambientades en la ciutat a molt bon preu, i la Perfumeria Benegas, un autèntic temple dels perfums, especialitzats en marques nínxol i creacions pròpies.

Dia de marxar…o seguir d’excursió (3)

Aquí us proposo seguir de ruta. El dia potser serà llarg, així que no marxeu massa tard de l’hotel. Quan dic marxar, aquí ja em refereixo a endur-se les maletes, pagar el compte i dir adeu.

Us proposo aquesta ruta que acaba al país basc-francès, a Biarritz, on caldrà passar-hi la nit. Es pot fer continuant a Donostia com a base? Sí, per descomptat. Però també té un punt d’encant passar la nit a Biarritz.

La ruta, totalment per carretera inclou les següents visites:

  • Pasaia-Donibane: Un petit poblet deliciós de visitar
  • Hondarribar: Per a mi una gran sopresa, visita imprescindible i shopping a «Conservas Hondarribia)
  • Fort de Socoa (F): No és imprescindible però em va semblar curiós de veure.
  • St. Jean de Luz (F): Té un casc antic molt pintoresc i un passeig per la platja que val la pena. Recomano dinar a Toki Goxoa
  • Biarritz (F): Passegeu pel passeig marítim i gaudiu de les precioses botigues d’aquesta elegant ciutat.

On allotjar-se a Biarritz: Jo em vaig allotjar a l’hotel Mercure President Biarritz, bona ubicació, i les habitacions amb vistes al mar valen la pena. I on sopar? Doncs al Kanbar Sagardotegia, a tocar de l’hotel.

Deja un comentario